HCVJEVCI Seznam forumov HCVJEVCI
HEPATITIS C - UNIČIMO GA !
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




3.SIMPOZIJ - OKUŽBA Z VIRUSOM HCV PRI UŽIVALCIH DROG

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 10:18    Naslov sporočila: 3.SIMPOZIJ - OKUŽBA Z VIRUSOM HCV PRI UŽIVALCIH DROG Odgovori s citatom

20.marca 2008 bo v Cankarjevem domu v Štihovi dvorani 3.simpozij na temo Okužba z virusom hepatitisa C pri uživalcih drog, ki ga organizira Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja(Doc.dr.Mojca Matičič dr.med.) in Koordinacija centrov za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od drog(Asist.Andrej Kastelic,dr.med.).

Simpozij se začne ob 09.00 uri in bo trajal do 13.00 ure.

Veseli bomo udeležbe vseh obolelih, ne samo bivših uživalcev drog, čeprav bo za slednje simpozij še posebej zanimiv, ker bo obravnaval problematiko zdravljenja pri njih.


pozdravček..... Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2008 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda,ker ni bilo nikogar od bolnikov na simpoziju (z izjemo 1 bolnice,ki pa je zaradi slabega počutja predčasno zapustila simpozij ampak sem ji vseeno hvaležna, da je prišla),ker je bilo zanimivo ne samo za odvisnike ampak tudi ostale okužene s HCV.

Brala sem tudi vaše poste o odškodninah. Vsem,ki se niste okužili po svoji krivdi, bi iz srca privoščila,da dobite odškodnine ampak je žal malo možnosti za to. Že pred leti smo se pogovarjali o tem (tudi z dr.Matičič) ampak je zadeva prezapletena. Zakaj? Vsak bi moral dokazovati, da ga je res okužilo zdravstvo in to je praktično nemogoče. Poleg tega je tukaj cca.40% ljudi,za katere se ne ve vir okužbe -kaj z njimi? Prav tako niso sami krivi ampak kako naj dokažejo,da jih je npr.okužil zobozdravnik? Cel kup problemov se pojavlja,največji je pa ta, da se bo država krčevito upirala,da bi izplačevala odškodnine HCV bolnikom,ker vidijo,da jih je veliko in to pomeni veliko denarja.......Pa smo spet tam..... Confused

Res je tudi kot je napisal Bezimeni- o HIV-u so bile in so kampanje,informiranje,osveščanje....o HCV pa tega ni in tudi ne bo,če bolniki ne bomo kaj naredili,ker državi, zdravstvu,zavarovalnicam to ne odgovarja - seveda spet zaradi denarja... Novo odkrivanje bolnikov, drago zdravljenje.....

Npr. Na simpozij je bila vabljena ministrica za zdravje in sekretar ampak ni bilo ministrice,niti sekretarja ali kogarkoli iz Ministrstva za zdravje. KAJ VAM TO POVE? MENI VSE.

Zanima me nekaj: Koliko ste zainteresirani za Društvo obolelih za HCV in koliko bi vas bilo pripravljenih aktivno delovati v tem društvu?

pozdravček vsem HCV-jevcem..... Wink


Nazadnje urejal/a ELI 25 Mar 2008 18:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sofija



Pridružen/-a: 16.01. 2008, 16:35
Prispevkov: 85

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2008 22:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Draga Eli!
Jaz sem razmišljala o udeležbi v Cankarjevem domu. Upam, da bo še prilika in bom lahko kdaj še kaj povedala o tem. Sem zainteresirana za delo v bodočem društvu - seveda po svojih močeh. Ta trenutek preveč moči še ni. Moje telo se sestavlja nazaj. Je kar boleče, srbeče in nespečno. Razmišljam o tej naši bolezni. Meni se zdi, da zdravstvo ne ve prav kaj bi z nami. Statistike so narejene tako, da lahko pokažejo kar kdo želi pač pokazati. Menim, da je okuženih veliko, a ne vedo. Naša bolezen je nekako v stilu "je in ni". Zadnje tedne po zaključeni terapiji sem vedno bolj prepričana, da zdravstvo pravzaprav ne ve, kaj bi z nami. Zdravljenje je drago, preiskave očitno tudi. Morda pa se lahko kaj "prišpara" na nevednosti.
Je pa res, da se je pri delu v društvu treba javno izpostaviti. Jaz sem se pripravljena. Po tem kar sem že doživela v službi, vseh začetih in obeh končanih terapijah, mi je že vseeno. Kaj se mi pa sploh še lahko zgodi? V zdravilišču smo mi s C dobili posebne nalepke, maserji pa nalog, da nas masirajo z rokavicami. Nekoč je neka oseba ob mojih besedah, kaj mi je, stopila par korakov od mene. Čeprav sva se kasneje zbližali in me je ob slovesu objela, spomin ostane. Ali takrat, ko sem izvedela, da je lahko virus prisoten tudi v slini in sem pri vsaki prijateljici vprašala, če to vedo in kako naj pijem kozarec vode na obisku? Ali besede sodelavke, da jo je znanka vprašala, kako si upa biti z mano v službi? Ko jočeš ob svojem dojenčku in se bojiš, da ga bodo solze morda okužile? Ko preverjaš, ali pomivalni stroj res pere na 60 stopinj? Počasi postajaš vedno bolj trden, odločen in ponosen. Vsi smo samo ljudje, nima veze kako smo virus dobili. Nihče si ga ni želel. Zato smo vsi na istem! Glede na moje izkušnje verjamem, da je nevednosti in sprenevedanja preveč. Jaz sem za akcijo!
Lep pozdravček, Sofija
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 25 Mar 2008 10:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sofija,

Vesela sem, da še kdo tako razmišlja kot ti. Jaz sem v vseh teh letih spoznala, da samo bolniki lahko kaj storimo. Sama si spoznala kaj vse okuženi bolnik doživlja. To ni normalno in jaz sem na simpoziju povedala,da se ne čudim, da ljudje bolezen skrivajo čeprav sem pristaš tega, da se za bolezen pove, zaščiti ostale (kot npr. pri zobozdravniku)... Ampak kar si napisala za zdravilišče - to je pa še zame preveč. Noro je kaj vse slišim od ljudi kaj počnejo z njimi.

Drug teden sem dogovorjena z g.Nolimal Dušanom iz Inštituta za varovanje zdravja,ki sem ga spoznala na simpoziju-je pripravljen pomagati kolikor bo lahko (pri financiranju za društvo ali na kakršenkoli način,ki je možen,da se stvari premaknejo), ker sem trenutno sama in sam človek res ne more veliko narediti.
Ne smemo se bati izpostavljati ampak pogumno ozaveščati ljudi, zdravstveno osebje...... Kajti,če se bomo skrivali, bodo stvari samo slabše za nas in tiste,ki za okužbo še ne vejo.

Sofija, upam,da se boš čimprej opomogla saj si toliko pretrpela, da je že čas,da se smola odlepi od tebe.

lep pozdravček.......Eli Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.