HCVJEVCI Seznam forumov HCVJEVCI
HEPATITIS C - UNIČIMO GA !
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




PROSIM POMAGALJTE MI, DA DOBIM EN DOBER ODGOVOR

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VALERIJA



Pridružen/-a: 17.02. 2007, 15:49
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 17 Feb 2007 16:20    Naslov sporočila: PROSIM POMAGALJTE MI, DA DOBIM EN DOBER ODGOVOR Odgovori s citatom

Sem mamica devet let stare punčke in tri leta starega fanta. Avgusta, ko smo bili na dopustu sem pohodila uporabljeno iglo in se sredi septembra pozanimala na zavodu za zdravstveno varstvo če lahko pride do okužbe. Pojasnili so mi, da mi bodo odvzeli kri, ki jo bodo zamrznili, potem so me cepili proti hepatitisu B. Pred 14 dnevi sem šla ponovno na pregled krvi prepričana, da ne bo popolnoma nič narobe, pa sem se gladeko motila. Ko sem poklicala na zavod so mi povedali, da je pokazal presajalni test pozitivno tako na prvi kot na drugi test, kar mi ni jasno. V življenju nisem naredila nobenega kiksa: nisem uživala drog, imam le enega partnerja že vse življenje, pri alkoholu tudi nisem ravno domača, pa tudi žurke so pri meni čisto odpadle, saj sem zanosila že pri osemnajstih. Potem mi pa pravi na zavodu, da sem ga imela že prej! Kako, to je nemogoče, mojemu možu tudi popolnoma zaupam saj sem tudi jaz njegova prva punca. Itak še nimam fiksnega odgovora, vendar pa ko sem prebrala tale forum podolgem in počez me je zagrabila panika. IMAM HEPATITIS C, VENDAR OD KJE?????????? Če pravijo, da ni od pohojene igle, kje sem ga dobila. A mi lahko kdo pomaga, ker me tole čakanje na izvide res ubija. Nekdo je napisal, da ga je bolelo pod desnimi rebri, kar mene že kar nekaj časa. Bojim se tudi za svoje otroke, saj zgleda bolezen napreduje počasi. Glede na to, da ne testirajo nosečih mater na HEPATITIS C, sem ga imela že pred desetimi leti?????? Pomislila sem tudi, da sem ga lako dobila kje v porodnišnici, ker nič ne pazijo. Ampak saj veste kako je nekoga obtoževat.


PROSIM ZA KAKRŠEN KOLI ODGOVOR!!!!!!!!!!!!

VALERIJA Sad



Ko sem brala forum na temo HEPATITIS C, sem opazila, da sploh ni tako malo oboleli za tem virusom, vendar pa je podatkov o vsem tako malo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 17 Feb 2007 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Valerija,

Se opravičujem ampak zelo težko pišem ker sem trenutno bolana. Lahko pa me pokličeš na 031 365 258. Če ne dvignem mi pusti sms in te pokličem nazaj.

Vem,da si v veliki stiski in ne veš kako naprej.

pozdravček....eli Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 19 Feb 2007 23:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Valerija,

S hepatitisom C je lahko okužen kdorkoli in ne samo, če si odvisnik, alkoholik, če se promiskuitetno vedeš ali karkoli drugega.
Za cca. 40% ljudi se ne ve kako so se okužili. Niso dobili transfuzije, niso hemofiliki, transplantiranci,.....
Do leta 1993 se je lahko vsak okužil npr.v porodnišnici, zobozdravniku, pri operativnem posegu, ginekologu....nihče ne ve kje.

Če je test pozitiven na HCV pojdi na Infekcijsko kliniko kjer se boš z infektologom pogovorila glede zdravljenja in testirajo naj se vsi družinski člani.

Če te bo še kaj zanimalo pa kar vprašaj.... Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.