HCVJEVCI Seznam forumov HCVJEVCI
HEPATITIS C - UNIČIMO GA !
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




VZDRŽEVANJE ZDRAVJA

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gloria



Pridružen/-a: 16.10. 2007, 10:53
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 08 Nov 2007 18:46    Naslov sporočila: VZDRŽEVANJE ZDRAVJA Odgovori s citatom

ŽELEZO IN HEPATITIS C

Gotovo je kdo izmed vas zasledil članek, ki je bil nedavno objavljen v Delu na to temo.Tudi sama sem še malo raziskala in se mi zdi zelo zanimivo.
Namreč dejstvo, da so jetra odgovorna za presnovo železa v telesu in pri obolelih jetrih oz. prisotnosti virusa hepatitisa v krvi jetra velikokrat niso zmožna presnavljati dovolj železa.Prevelika količina železa v krvi lahko oslabi splošno zdravje, pa tudi zmanjša učinkovitost delovanja interferona med zdravljenjem! Rešitev je rednejše puščanje krvi, ki se pri zdravljencih itak izvaja zaradi rednejših krvnih testov, morda pa bi se lahko pogosteje. Jaz sem že pozabila če ti pri jetrnih testih merijo tudi železo, grem pa kmalu na pregled. Hmmm, dvomim da lahko v bolnici zahtevaš puščanje krvi z diagnozo hepatitis c, krvodajalske akcije pa ne pridejo v poštev Laughing Rolling Eyes , ampak zdelo se mi je vredno, da to napišem. Včasih kar čutim, da imam nekaj krvi odveč v sebi. Pa upam da se ne bo kdo pretirano rezal doma Wink

pa še ena osebna želja: kdorkoli, ki se je z interferonom zdravil 2 x ali "nonresponderji", ki pa niste obupali, prosim javite se mi na forum ali na ZS, da izmenjamo izkušnje.

vsem vse naj

gloria
_________________
nikoli ni prepozno za pot znanja in modrosti
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sofija



Pridružen/-a: 16.01. 2008, 16:35
Prispevkov: 85

PrispevekObjavljeno: 16 Jan 2008 21:47    Naslov sporočila: Odgovor Glorii Odgovori s citatom

Gloria! Ker sem se komaj danes registrirala na forumu, ti pišem, da sem dala dve terapiji (resda se mi druga izteče čez pet tednov), dve samo tri tedne. Prva mi očitno ni pomagala (samo z interferonom), imam genotip 1b (baje zaguljen, ampak jaz in zdravila, podpora moje družine in zdravilci smo ga uničili). Tako čutim. Sem rekla po prvem letu in pol na interferonu, da se tega ne grem več. A je zmagal moj nagon po samoohranitvi, ki nam je vsem dan. Samo aktivirati ga je treba. Vse se da!!
Lep pozdravček, Sofija
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.