HCVJEVCI Seznam forumov HCVJEVCI
HEPATITIS C - UNIČIMO GA !
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




BIOBRAN

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sandi



Pridružen/-a: 30.01. 2008, 19:22
Prispevkov: 15

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2008 19:35    Naslov sporočila: BIOBRAN Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Sem novi na forumu. Že l. 1994 so mi dokazali okužbo s hepatitisom C, sedaj je že napredoval v cirozo, 2 tumorja,... 2 krat so me v tem času že zdravili z interferonom in ribavirinom. Neuspešno.

A je že kdo slišal za Biobran, ima kdo kakšne izkušnje z njim?

Kaj svetujete, s čim naj upočasnim napredovanje bolezni?

Hvala in lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2008 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo Sandi!

Hudo mi je,da je tvoja bolezen tako napredovala in da je bilo zdravljenje neuspešno.
Nimam izkušenj z Biobranom,sem pa našla tale članek: http://naturamedica.si/site/uploads/file/BioBran-Zdravniki.pdf

Če boš na internetu odtipkal Biobran boš našel še kaj več.

Zanima me ali si na čakalni listi za transplantacijo jeter? Zakaj so sploh tako dolgo čakali? Ni ti treba odgovarjati ampak marsikomu boš mogoče pomagal z informacijami pri neuspešnem zdravljenju,napredovani cirozi,karcinomu.
Če boš pri volji nam kaj več napiši.

Glede pomoči jetrom pa verjetno že veš - nič alkohola,lahka,nemastna hrana.Ne vem kakšna zdravila jemlješ (domnevam,da proti nabiranju vode v telesu...),mirno lahko jemlješ pegasti badelj,ki je dober tudi pri cirotičnih bolnikih. Ne vem pa glede tumorjev - ali jih lahko operirajo-odstranijo?Ne vem za kakšno zdravljenje so se odločili zdravniki.

Če ti lahko še kako pomagamo kar napiši.

Pozdravček........ Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sandi



Pridružen/-a: 30.01. 2008, 19:22
Prispevkov: 15

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2008 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljena!
Zahvaljujem se za odgovor. Glede bolezni je pa tako, da zraven hepatitisa so mi še odkrili Hemakrematozo, to je kopičenje železna v jetrih. Vse to so mi odkrili v Ljujbljani na Japlovi leta 1995, po predhodnih preiskavah leta 1994 v Mariboru. Za hemakrematozo so mi predpisali terapijo z venepunkcijami 1x tedensko, ki mi traja vse od leta 1995 pa do danes. Da razbremenim jetra, mi odvzamejo 0,5 lit krvi, saj sem moral vrednost Fe držati okrog 10.
Glede hepatitisa pa je sledeče, da tudi sam kot večina drugih izključujem vse negativne možne okužbe, edino, kar sumim je lahko zobozdravnik, krivim nobenega. Jetrni testi so bili pri meni v teh letih skoraj vse obdobje v mejah normale, seveda z obstinenco, pravilno prehrano pa z raznimi čaji za čiščenje jeter. Ampak, ker vemo, da ciroza slej ko prej pripelje do poslabšanja, ker virus "mutira", čeprav so mi redno 2x letno opravljali UZ jeter v Mariboru. Lansko leto (avgusta 2007) so se odločili, da mi napravijo angiografijo z Lipiodolom, to je poseg pri katerem natačno ugotovijo v kakšnem stanju so jetra in tako se je izkazalo, da sta nastala dva tumorja v 2 segmentu in v 5 segmentu, kar je oprerativno nemogoče odstraniti. Glede nadaljnega zdravljenja sem bil v mesecu novembru 2007 prestavljen v Ljubljano na Japljevo zaradi priprav na transplant. Tako so se začeli vsi intenzivni pregledi, katere moraš opraviti za transplant, katerih tudi ni malo pa tudi dokaj zahtevne so. Vse to sem opravil z vesejem za boljši jutri, saj vem, da so tudi moji organi v dobrem stanju. Konzilij se je odločil, da smo mi 14.12.2007 in 21.12.2007 opravljali Kemoimbolizacijo tumorjev, to je poseg pri katerem ti v žilo katero hrani tumor vbrizgajo citostatik. Namen tega posega je, da zaustavijo rast tumorjev, da bi me potem uvrstili na čakalno listo, ker bi lažje čakal donatorja. Sedaj sem še fizično , kondicijsko ter psihično zelo močan in bi transplant bil primeren.
V kolikot pa še ne bi prišlo do zaustavitve rasti pa bi verjetno ponovili kemoimbolizacijo, sa jo lahko še 2x opravijo. Tako, da sedaj čakam na nadaljni razplet dogodkov, kateri je odvisen od izvida CT jeter, ki bo 5.2.2008.

To je bil kratek opis mojega življenja s HCV in hemaktematozo od leta 1994 do 2008.

Vsem na forumu želim, da naj tudi oni imajo pod nadzorom bolezen, ne da ima bolezen njih. Naj se ne prepustijo toku bolezni. Poslušajte svoje specialiste in svoje telo, družite se z pozitivno naravnanimi ljudmi. Kajti dan brez smeha, je dan brez sonca.
V kolikor vas še kaj zanima, vam rade volje odpišem..

Lep dan


Sandi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bezimeni



Pridružen/-a: 23.05. 2007, 15:20
Prispevkov: 84

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2008 17:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sandi.

hvala za tvoj prispevek, ki bo gotovo koristil marsikomu. Ker vidim, da nisi človek, ki išče sočutje ti želim povedati le, da iskreno občudujem tvoj način razmišljanja in to se ti bo gotovo povrnilo.

Najboljše želje,

Bezimeni
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2008 19:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo Sandi,

Zahvaljujem se ti za zelo dobro obrazložitev tvoje bolezni. Tudi jaz moram napisati, da te resnično občudujem in upam, da bo tvoja izkušnja pomagala bolnikom, ki se lahko znajdejo v taki situaciji.

Držim pesti za čimprejšnjo transplantacijo. Vem, da je postopek dolg in kompliciran ampak imaš srečo, da si psihično in fizično glede na bolezen dosti močen, kar pa je izredno pomembno.

Veliko pozitivne energije še naprej........ Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sofija



Pridružen/-a: 16.01. 2008, 16:35
Prispevkov: 85

PrispevekObjavljeno: 04 Feb 2008 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sandi!
Življenje pa ti res nič ne prizanaša. Tako kot nikomur, tudi nam ne, ki tukaj delimo svoje izkušnje in vemo, kako nam je. Zdi se mi, da nas bolezen spreminja. Jaz zaključujem že četrto začeto terapijo. Prejšnji teden sem imela težko krizo, sem na koncu že jokala od obupa. Pa v stanju najhujše krize pomislim na vse nas sotrpine in predvsem "soborce", se spomnim vseh, za katere vem, da so že pozdravljeni in zopet se spravim na noge. Saj puško lahko vržem v koruzo tudi jutri, ali ne? Pa pride naslednji dan in zopet prestavim "metanje puške" na jutri. Pa pride kak lepši dan in sem malo boljša in kaj napišem, grem ven, pokliče me kdo, ki mi polepša dan, moja hčerka mi napiše prijazno sporočilce, prijateljica mi skvačka rdečo baretko, da me ne zebe v glavo, ki ima še zelo malo las..... Pa preživimo. Se borimo, postajamo boljši, več razumemo, se veselimo marsičesa, kar sicer ne bi opazili. Jaz ti želim volje in uspeha pri zdravljenju. Lep pozdravček, Sofija
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.