HCVJEVCI Seznam forumov HCVJEVCI
HEPATITIS C - UNIČIMO GA !
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Ali je mozno, da sem okuzil s naslenjim nacinom?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kren1



Pridružen/-a: 25.02. 2008, 14:36
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 25 Feb 2008 14:41    Naslov sporočila: Ali je mozno, da sem okuzil s naslenjim nacinom? Odgovori s citatom

Pozdravljeni vsi!

1. VPRASANJE -> V primeru da se danes okuzim, po kolikem casu lahko dam pregledat kri, da bi POKAZALA da sem pozitiven na hepatitis C? 7, 14 dni, 1 mesec, vec?

2. VPRASANJE -> Ali je mozno, da se okuzis s clovekom, ki ti zvija (pripravlja) rolice marihuane? in polize z jezikom tisti rob papirja in filter ko daje vse skupaj? Seveda potem iz tistih rolic poham.

3. VPRASANJE -> ce pijeva obadva iz istega kozarca, okuzenec in jaz, dobim H.C ali ne?

Iskrena hvala vsem v naprej!
LP!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 25 Feb 2008 15:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,

Odgovor na 1. vprašanje- protitelesa se pojavijo v krvi šele 8-12 tednov, največ pa do 6 mesecev.

Na ostali dve vprašanji je odgovor -če sumiš,da bi se lahko okužil se pojdi testirati. Virus se nahaja v vseh telesnih tekočinah,nihče ti pa ne more povedati brez testiranja ali si se okužil ali ne na način kot si ga opisal.

Torej - pojdi se testirati.

pozdravček...... Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Su



Pridružen/-a: 17.11. 2007, 17:34
Prispevkov: 8

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2008 16:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

meni je drugače Matičičeva rekla da je zlo majhna verjetnost da se s HCV okužiš preko sline oz. telesnih tekočin. Največ se jih okuži z intravenoznim uživanjem drog. KO sem bila na ultrazvoku me je zdravnica dobesedno hotela prepričati da se jst tut drogiram in da je neverjetno da bi dobila hcv preko spolnega odnosa- češ da nekateri so skupaj tudi po 30 let in več pa partner ni zbolel. 15 minut mi je namigovala da lažem. Amapak ok se mi ni dal kregat in sem bila tiho.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 28 Feb 2008 19:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Su, tudi jaz sem se z dr.Matičičevo dosti pogovarjala o možnostih prenosa virusa s telesnimi tekočinami in tudi v njeni brošuri o HCV je vse jasno napisano. Dejstvo je, da so virus našli v vseh telesnih tekočinah in da je možnost okužbe s slino ali spolnimi odnosi bistveno manjša kot z okuženo krvjo. Ampak - kot je rekla tudi dr. Matičič - ne morem napisati ali rečti, da okužba preko ostalih telesnih tekočin ni možna. Jaz tega ne bom nikomur napisala,ker so dejstva takšna kot so. Moj nasvet vsakemu,ki sumi,da se je mogoče lahko okužil je - POJDI SE TESTIRATI. To je edino kar lahko napišem. Ne morem napisati, da ni nevarnosti pri slini, nezaščitenih spolnih odnosih......,ker je v vseh tekočinah virus najden. Vsekakor so trenutno najbolj na udaru intravenozni odvisniki in da se zdravniki obnašajo,kot da se lahko okužiš le,če si odvisnik. To je nevednost in .....kaj naj rečem - žalostno je,da po toliko letih, izobraževanjih, usposabljanjih.....nekateri dr.še vedno tako razmišljajo.

pozdravček.... Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sofija



Pridružen/-a: 16.01. 2008, 16:35
Prispevkov: 85

PrispevekObjavljeno: 29 Feb 2008 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem prepričana, da se je treba testirat. Pot virusa je zapletena in niti pod razno nisem prepričana, da tudi najbolj verodostojni infektologi (da ne govorim o ostalih zdravnikih) vedo vse o virusu. Edina pot, da veš pri čem si, je testiranje! Jaz sem po prvem testiranju in šoku hotela še ponovitev in ni bil noben problem. Ponovno testiranje je pokazalo enako. Virus je bil prisoten in to je bilo edino neizpodbitno. Vse ostale raziskave, razprave in kar še gre k temu so pač napravljene na nekem vzorcu ljudi. Vsak od nas je pa svet zase, virus ni nujno da se obnaša pri meni enako kot pri kom drugem. Odgovornost za lastno zdravje je v naših rokah. To, da virusa ne prenašamo dalje, pa tudi. Jaz sem absolutno za to, da se je treba testirat in šele potem pridejo ostale odločitve in dileme. Vse ostalo je do takrat brezpredmetno.
Lep pozdravček, Sofija
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.