HCVJEVCI Seznam forumov HCVJEVCI
HEPATITIS C - UNIČIMO GA !
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




STIGMATIZACIJA OBOLELIH S HCV

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Maj 2008 13:27    Naslov sporočila: STIGMATIZACIJA OBOLELIH S HCV Odgovori s citatom

Forumovci,

Prosim,da v tej rubriki pišete zgodbe oz. vaše neprijetne izkušnje z zobozdravniki, zdravniki, delodajalci, sodelavci, metadonskimi centri,zapori......VSE VAŠE SLABE IZKUŠNJE,ki ste jih doživeli ali jih še doživljate kot bolniki HCV.

Hvala in lep pozdrav vsem...... Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
relieve



Pridružen/-a: 28.11. 2006, 19:55
Prispevkov: 14

PrispevekObjavljeno: 18 Maj 2008 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

nekdo mora biti prvi in v strnjeni obliki opisati svojo izkušnjo.

Moja izkušnja je vezana na testiranje za HCV. Ne anonimno, temveč lepo po redni poti preko izbranega zdravnika. Moja partnerica je imela HCV in maksimalno sva upoštevala vse potrebne ukrepe za preprečitev morebitne okužbe. Venar, nikoli nisi siguren, zato sem se na prigovarjanje partnerice odločil, da grem na testiranje. Pa sem odšel nekega dne k izbranemu zdravniku in mu rekel za napotnico za testiranje. Moj obisk se je seveda zabeležil v kartoteko, prav tako tudi izdaja napotnice za testiranje na HCV. Predno sem dobil napotnico, pa je zdravnika zanimala cela vrsta podrobnosti, kje se bi lahko okužil, kdaj in kako,.....ali zaradi rizičnega seksualnega življenja,.... in vrsta podobnih po mojem trdnem prepričanju nepotrebnih vprašanj, saj sem samo želel dobiti napotnico za testiranje, da vem pri čem sem. Prepričan sem,da je takšno podrobno razlaganje vzrokov, zakaj se želi nekdo testirati razlog, da se številni ne odločijo za testiranje po ustaljeni poti, preko svojega osebnega zdravnika z napotnico temveč poskušajo ugotoviti stanje ali, v zadnjem času preko anonimnega testiranja ali pa celo preko krvodajalske akcije.
Na infekcijski kliniki, pa sem predno so mi vzeli kri za testiranje moral opraviti temeljit pogovor z infektologom, z vrsto vprašanji, za katere sem prepričan, da so relevantni šele, če bi bil izvid testiranja pozitiven.
Izvidi so bili negativni. V tem času se je partnerica pričela zdraviti in po enem letu je virus izginil. Glede na to, da delam v službi, kjer imamo dokaj pogoste zdravniške preglede, na katerih nas tudi testirajo za HCV, so mi vsa nadaljna utemeljevanja pri osebnem zdravniku, zakaj se želim ponovno testirati na HCV, odpadla. Ne predstavljam si pa njegove reakcije, če bi želel redno letno testiranje ves čas dokler je obstajala možnost okužbe preko partnerke.
Vem, da moja izkušnja še zdaleč ni travmatična, kot so izkušnje večine izmed vas, ki sodelujete na forumu.
Zato, da se bi začelo kaj premikati na tem področju v pozitivno smer se pridružujem prošnji Eli, da vsak na kratko opiše svojo izkušnjo.

Pozdrav vsem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.