HCVJEVCI Seznam forumov HCVJEVCI
HEPATITIS C - UNIČIMO GA !
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




ALKOHOL IN ZDRAVLJENJE HCV

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Jul 2007 12:45    Naslov sporočila: ALKOHOL IN ZDRAVLJENJE HCV Odgovori s citatom

Vsi,ki se zdravite:

Dokazano je, da alkohol izničuje učinek interferona.

Alkohol tako ali tako odpade,ko imaš 1x obolenje jeter vendar pa je dobro vedeti kako še posebej vpliva na organizem med zdravljenjem. To je bilo povedano na simpoziju o HCV,ki sem se ga udeležila.

Torej .......0,00 alkohola....... Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Milac



Pridružen/-a: 04.04. 2007, 14:14
Prispevkov: 21
Kraj: velenje

PrispevekObjavljeno: 05 Jul 2007 18:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje je pa bil ta simpozij a je bil v sloveniji Question
_________________
človek ne jezi se
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2007 11:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo Milac,

Ta simpozij je bil v Sloveniji marca letos. Simpozij je bil o odvisnikih in HCV-ju. Sodelovali so infektologi in in zdravniki ter ostali, ki se ukvarjajo z zdravljenjem odvisnosti (metadonski centri....).
Govora je bilo o odvisnikih oz.bivših odvisnikih,ki se zdravijo ali se bodo zdravili za HCV, ker so končno ugotovili,da je na tem področju kar dosti težav (veliko bolnikov ima težke psihične težave, ne hodijo redno na kontrole, delajo recidive, .....).Do zdaj so se z vsemi temi težavami ukvarjali infektologi sami, zdaj pa se bodo morali v zdravljenje aktivno vključiti tudi metadonski centri - pripraviti bolnika na zdravljanje,spremljati bolnika med zdravljenjem,ga nadzorovati, mu nuditi psihološko obravnavo....
Nove smernice bodo objavljenje enkrat julija - tako je bilo takrat dogovorjeno ampak zaenkrat še nič ne vem,da bi kaj bilo. Upam,da bo to delovalo čeprav sem malo skeptična ampak - pustimo se presenetiti.

No in tam je bilo povedano tudi tisto o alkoholu kar sem napisala zgoraj. Tudi to je problem,da se med odvisniki pojavlja cedalje več genotipa 1,ki je težje ozdravljiv in seveda to, da je ogromno odvisnikov okuženih.

Ko dobim nove smernice jih bom dala na forum.

pozdravček..... Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Ursa



Pridružen/-a: 07.10. 2008, 20:55
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2008 16:07    Naslov sporočila: Pozdravček Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašala. Ali kdo ve, če marihuana ali hašiš kakorkoli zavirata zdravljenje z interferonom in ribavirinom? Oz. če ima kajenje tega kakršnekoli slabe posledice na zdravljenje?
Hvala in lep dan.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
leksi



Pridružen/-a: 06.03. 2008, 20:02
Prispevkov: 33

PrispevekObjavljeno: 09 Okt 2008 06:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Draga ursa kajenje marihuane ali hasisa tako in tako ne vpliva dobro na zdravje,ce pa se se zdravis s tako mocnimi zdravili pa ti vsaj jaz osebno popolnoma odsvetujek kakrsne koli opojne substance.Telo je med terapijo precej izcrpano in potrebuje vnos cimvec dobrih stvari( vitamine,kaksno dobro prehransko dopolnilo,zelo dober je pegasti badelj,zeleni caji...),dobi se tudi brosura v kateri ti pise kako se prehranjevati.Potrebno pa je tudi veliko potrpezljivosti,poguma in pozitivne energije.Vem,da je zelo tezko ampak verjemi mi na koncu se vse splaca.Zelim ti lep da,ce pa bos imela se kaksno vprasanje ali pa si bos zelela samo olajsati duso pa kar pisi mi forumci smo zato tu.LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ursa



Pridružen/-a: 07.10. 2008, 20:55
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 09 Okt 2008 06:48    Naslov sporočila: Živjo Odgovori s citatom

Najprej hvala za odgovor. Vem, da je kajenje THCja že tako ali tako škodljivo..In vem tudi, da je pomembna zdrava prehrana, vitamini..,česar se kar držim. Mi pa zelo paše vsake toliko enega skadit in sem pomislila, da mogoče to ne škoduje jetrom, ker tega ne zaužiješ, ampak skadiš. Infektologa nisem hotela tega spraševat, ker nisem hotela izpasti neresna. Ker že tako ali tako ve, da sem hepatitis dobila zaradi IV vnašanja drog. In tudi ne bom kadila jointov, če mi kdo reče, da to škodi terapiji oz. da lahko zavira terapijo. Droge in alkohol sem že zdavnaj opustila, no razen THCja. Sicer še nisem skadila nobenega odkar se zdravim, ker bi se res rada pozdravila. Ampak včasih mi pa tako zapaše...
Glede pegastega badlja, pa mi je v lekarni rekla, da tega ne smem jemat poleg zdravil, ki jih jemljem, oz. da naj se posvetujem z infektologom. Sem pa tudi že brala na forumu, da je to pač nevednost farmacevtov..
Torej, ali THC neposredno škoduje terapiji, ali je nevarno samo zaradi izčrpanosti telesa? Za enkrat sem si dala samo eno injekcijo in posledic skoraj nisem čutila. Jutri me čaka druga injekcija in vem, da me bo mogoče ta zje*bala..in mogoče mi niti ne bo pasalo kadit..
Lep dan vsem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.