HCVJEVCI Seznam forumov HCVJEVCI
HEPATITIS C - UNIČIMO GA !
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Diagnoze: B17.1 Hepatitis C

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ancha



Pridružen/-a: 20.11. 2008, 13:23
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2008 13:37    Naslov sporočila: Diagnoze: B17.1 Hepatitis C Odgovori s citatom

hej,vsi skupaj!

evo mene-še ena žrtev lastne neumnosti Wink - o tem kdaj drugič,danes se obračam na vas s prošnjo,da mi pojasnite, kaj točno mi govori tale A4 list, v katerega nikakor ne morem nehat buljit...

LABORATORIJSKE PREISKAVE
S-AST: 0,60
S-ALT: 0,93
S-Alfa amilaza: 0,66
S-AF: 1,09
S-GGT: 0,95
S-Bilirubin celokupni: 4,2
S-Bilirubin direktni: 1,6
S-HBsAg: NEG
S-anti HBs: 0
S-anti HBc: NEG
S-anti HCV: POZ
S-HIV Ag/Pt: NEG

"Prisotne so zmerno povišane vrednosti jetrnih transaminaz, anti VHC je pozitiven, ser. preiskave na VHB in HIV so negativne.
Po PCR metodi pa je koncentracija HVC RNA virusa hepatitisa C pod 30 IU/ml. Ker gre za odsotnost viremije HCV genotipizacija ni bila možna."

em....prevod lepo prosim?

Lep dan vsem skupaj & keep ya head up! Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bezimeni



Pridružen/-a: 23.05. 2007, 15:20
Prispevkov: 84

PrispevekObjavljeno: 21 Nov 2008 06:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja najkrajše bi prevod zgledal takole:

Zgornji del opisuje stanje tvojih jeter. Spodnji del pa našteva prisotnost oz. neprisotnost različnih virusov. Dobra novica je, da nobenih virusov niso našli, vidi pa se, da je tvoje telo v preteklosti bilo v stiku (ali če hočeš: bilo okuženo) z virusom HCV (hepatitis C) vendar ga mu je uspelo samemu premagati. Domnevam namreč da se nisi dala skozi zdravljenja z interferonom. V spomin na to borbo imaš v krvi protitelesca HCV (na izvidu: S-anti HCV: POZ), ki bodo ostala vse življenje. Ampak prisotnost protitelesc samo po sebi ni nič nevarnega, pomeni pa da, kadarkoli se boš šla testirati, ti bo vedno pokazalo njihovo prisotnost. Ker na testih (ker je takšen način bistveno preprostejši in cenejši) najprej pogledajo prisotnost protitelesc in šele nato (če protitelesca najdejo) naredijo test za prisotnost virusa. Kar so pri tebi tudi naredili ("Po PCR metodi pa je koncentracija HVC RNA virusa hepatitisa C pod 30 IU/ml."). Popolnoma sprostiti pa se še le ne moreš, ker bi bilo dobro da greš čez kakšnih pol leta - leto na še eno kontrolo, da se 100% prepričaš, da se virus ni le potuhnil. Verjetno ti je že tvoj infektolog to svetoval, če pa ni, pa to le naredi. In potem lahko odpreš šampanjec in rečeš: » Mater sem imela srečo…« in živiš naprej življenje kot si ga živela prej in da čim prej pozabiš, na neprijetne obiske pri infektologu, na ta forum.. skratka na vse. Mogoče se ti bo čez čas začelo dozdevati, da se ti to sploh ni zgodilo, da so to bile le moreče sanje.

Upam pa, da se zdaj zavedaš, da je to nevarna zadeva in da boš poslej bolj pazila. Domnevam, da si vsaj malo prebrala forum in se poučila o vsem skupaj, tako da si sedaj o tem bolj poučena kot 99,99% ljudi okoli tebe, kar ti bo pomagalo, da se temu izogneš tudi v bodoče, ker kjub protitelescem nisi zaščitena pred ponovno okužbo. Vzemi to kar se ti je zgodilo kot dobronamerno opozorilo Usode. In opozori tudi druge na nevarnost tega virusa! Deli naprej svoje vedenje o tem in pomagala boš mnogim ljudem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.