HCVJEVCI Seznam forumov HCVJEVCI
HEPATITIS C - UNIČIMO GA !
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Simptomi?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 10 Mar 2009 22:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Andrej,

Kaj je pa zdravnik rekel na to, da imaš eritrocite v urinu? Jaz sem namreč imela eritrocite (kri) v urinu in sem imela obupne bolečine v predelu križa, spodnjega dela trebuha, pod rebri me je špikalo in so pri pregledu urina odkrili povišane eritrocite v krvi nakar sem dobila antibiotike in zdravnica mi je rekla, da se s tem ni za hecat. Daj vprašaj zdravnika kaj je s temi eritrociti?

Kar se pa ostalega tiče pa - vem, da se sekiraš ampak glede na dosedanje preiskave mislim, da bo vse ok. Spolno prenosljiv je pa najbolj hepatitis B in HIV. Ravno včeraj sem bila pri infektologinji in sva se pogovarjali o tem. Ampak ti kar pojdi na testiranje. Bolje je, da je človek miren in da ne ogroža drugih.

pozdravček..... Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Andrejv



Pridružen/-a: 08.03. 2009, 18:14
Prispevkov: 13

PrispevekObjavljeno: 11 Mar 2009 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hej Eli.
Ja, zdravnik seveda pravi, da ni dobro, da so eritrociti v urinu. Vendar pa hoče videti izvid od UZ, da izključi ledvične kamne. Ampak na ta izvid čakam že 14 dni. Jutri spet pokličem in se malo razjezim. Upam, da bodo čimprej poslali, da lahko grem naprej reševat zadevo.

Drugače pa sem že v več strokovnih člankih prebral, da je Hepatitis B od 50× do 100× bolj virulenten kot HIV.
Hepatitis C pa je večinoma blood-borne virus in se prenaša skoraj izključno s krvjo in le v redkih primerih s spolnim kontaktom (v večji nevarnosti pa so tisti, ki so že okuženi s HIV). Je pa verjetno tudi odvisno od vrste spolnega akta...

Kakorkoli, grem se testirat konec mesca še enkrat. Vmes pa upam, da dobim ta presneti izvid in grem reševati te neznosne bolečine.
Aja, če koga zanimajo cene testiranj na Zavodu za transfuzijsko medicino v LJ:
HBV = 8,84 €
HCV = 22,69 €
HIV = 15,64 €
odvzem krvi= 2€

No, se oglasim z rezultatom. Močno upam, da se ne pridružim klubu nekdanjih in sedanjih HCVjevcev Wink
Pozdrav,
Andrej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 15 Mar 2009 18:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo Andrej,

Upam,da boš čimprej dobil izvide UZ. Včasih mora človek kar malo težiti, da dobi svoje izvide.

Kar se tiče prenosljivosti je hepatitis B res veliko bolj prenosljiv kot HIV in ga uvrščajo kar med spolno prenosljive bolezni (ker se zelo prenaša s spolnimi odnosi),hepatitis C je pa res večinoma blood-borne virus in je možnost okužbe s spolnimi odnosi zelo majhna, večja možnost je, če je prisotna okužena kri. Vendar pa je virus HCV odkrit v vseh telesnih tekočinah in ne moremo izključiti možnost okužbe. Jaz pravim - bolje preventiva kot kurativa - torej uporaba kondoma in pametno je malo bolje spoznati osebo s katero se spustimo v odnos. Ljudje se premalo zavedajo, da obstajajo še druge spolno prenosljive bolezni - klamidija, HPV virus, sifilis, gonoreja....

Hvala za informacijo o cenah testiranja na Centru za transfuzijo čeprav se mi zdi bedno, da moramo to plačevati (če želimo anonimno testiranje), ker bi bil že skrajni čas, da bi dobili anonimno testiranje, ker bi se testiralo dosti več ljudi.
Vendar pa anonimnega testiranja (razen za HIV) ne bo - ponovno sem se informirala v ponedeljek na Infekcijski v Lj. Verjetno pa bo anonimno testiranje meseca maja ob Dnevu HCV (točno kdaj bom še sporočila na forumu).

pozdravček .....

Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Andrejv



Pridružen/-a: 08.03. 2009, 18:14
Prispevkov: 13

PrispevekObjavljeno: 15 Mar 2009 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hej Eli.

V četrtek sem dobil izvide za UZ. Piše:
---------------
Desna ledvica meri 11,4cm, primerne morfologije, UZ b.p. Zastoja v ledvici ni videti, konkrementov ni videti. Leva ledvica je primerne velikosti, morfologije, UZ. b.p. Sečni mehur jr pravilne konture, patoloških lezij stene mehurja ni videti.
Jetra so primerne velikosti, parenhim jeter homogen, nakazano granuliran, zmerno ojačanega odboja, fokalnih lezij ni videti. Žolčna izvodila niso dalatirana. Žočnik UZ b.p. Pankreas UZ b.p. Vranica b.p. Proste tekočine v abdomnu ni videti.
----------------
Če js prav razumem, je bolj ali manj vse ok.
Takoj v petek sem odnesel izvid k osebnemu zdravniku in mu pojasnil, da me še vedno boli.
Ko sem mu povedal, da se bolečina pojavlja tudi na hrbtu, me je dal preventivno na slikanje pljuč. Slika ni pokazala posebnosti.
Potem pa sem mu še povedal, da mi je pri ultrazvoku "operater" dejal, da bi bilo dobro iti na pregled dvanajsternika. Doktor je rekel, da me na gastroskopijo še neb dal (razlog:zelo neprijeten poseg). Zato se je raje odločil za zdravila za zdravljenje razjede. Dal mi je Ultop in mi naročil, da se naj čez mesec dni vrnem in bova videlo, kako bo. Če bo bolečnina še prisotna, me bo dal na gastroskopijo.

Zdej sem Ultop vzel dvakrat. Bolečine so še vedno prisotne. Danes še posebej, ker sem bil aktiven (3h zmerne hoje).

Eli, misliš, da je smiselno jesti B-complex za pomoč jetrom (v kolikor bi bila okužba in zaradi jemanja Ultopa)?

Hvala za pomoč.
Andrej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2009 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo Andrej,

Kot vidim imaš UZ ok ampak ne razumem zakaj je tvoj zdravnik kar spregledal eritrocite v urinu, ker imaš lahko vnetje mehurja ali ledvic in to se na UZ ne vidi. Bolečine,ki jih opisuješ se pa pojavijo tudi pri vnetju ledvic. Sicer nisem zdravnik ampak na žalost moram napisati, da so zdravniki dostikrat zelo malomarni (vsaj moje izkušnje so to pokazale) in najlažje je človeka odpravit z Ultopom, pri tem pa mu zdravnik ne da niti napotnice, da bi se prepričal, če ga res potrebuje. Noro!!!Ampak tako funkcionira naše zdravstvo. Človek mora težit zdravnikom za vsako preiskavo in potem smo kao pacienti tečni. Jaz bi na tvojem mestu dala še 1x pregledati urin in zahtevala gastroskopijo,če zdravnik sumi želodčne težave.


Kar se tiče zaščite jeter je pa najboljši Pegasti badelj, ki jetra razstruplja, razmaščuje in je nasploh najboljša naravna zaščita za jetra. Dobiš ga v lekarni. B komplex se pa jemlje med zdravljenjem hepatitisa C zaradi stranskih učinkov Ribavirina - anemija.....

Pozdravček ....Eli
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Andrejv



Pridružen/-a: 08.03. 2009, 18:14
Prispevkov: 13

PrispevekObjavljeno: 04 Apr 2009 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo Eli. Hvala za odgovor.
Dobil sem rezultate ponovnega testiranja (17 tednov) in vse je bilo negativno.
Zopet sem šel k svojemu osebnemu zdravniku, saj imam še vedno bolečine v enakih predelih dobra dva meseca nazaj, kljub temu, da jemljem Ultop vsak dan. Omenil sem mu eritrocite v urinu (imel sem vrednost 150/mikroL) in je rekel, da bova ponovila test urina. Tokrat sem imel 10/mikroL in je rekel, da je ok. Meni se to ne zdi OK, saj je na izvidu le pri tej postavki zvezdica in kolikor mi je znano je referenčna vrednost 2/mikroL.
To pomeni, da se še vedno nekaj dogaja v mojem telesu. Na gastroskopijo me še vedno ne želi dati in pravi, da naj počakam na kontrolo pri infektologu, ki jo imam čez dober mesec dni (23 tednov po "incidentu").
To pomeni, da moram še cel mesec trpeti bolečine in upati, da bo vse v najboljšem redu.
Za najhujše zadeve je sedaj še res bolj malo možnosti, da se pokažejo (čeprav še vedno niso nične), tako, da me malo manj skrbi, a vendar ne morem biti popolnoma miren. Bolečine so še vedno tu Sad Ali je mogoče, da imam prikrito kakšno drugo spolno bolezen (Gonoreja, Klamidija, HPV,...), ki se je sedaj razširina na druge organe urološkega trakta? Se da to s kakšnimi testi dokazati?

Ali veš, če je kakšna možnost, da js te zadeve v SLO naredim samoplačniško? Gastro in kolonoskopijo? Ker moj zdravnik me zagotovo ne bo dal na te preiskave pred izvidom iz Infektologije. Zadnje čase imam občutek, da me obravnava skoraj kot simulanta Sad


Hvala Eli za vse.
Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06 Apr 2009 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Andrej,

Jaz sicer nisem zdravnik ampak jaz bi na tvojem mestu čez cca.1 teden dala še 1x pogledat urin,da boš res prepričan,da je ok (za ledvice in mehur je zelo dobro piti brusnični sok - 100% čisti brusnični sok imajo v nekaterih lekarnah ali pa tudi kapsule brusnic (je pa bolje piti sok)).
Kar se tiče spolno prenosljivih bolezni se lahko pozanimaš na Infekcijski v Ljubljani kjer je ambulanta za SPB. Verjetno pa bi imel kakšne simptome in bi sigurno kaj opazil.
Gastroskopijo in kolonoskopijo se pa sigurno da opraviti tudi samoplačniško (malo pobrskaj po internetu)ampak jaz nebi plačevala - zahtevala bi napotnico, če bi sumila, da je lahko težava v želodcu ali dvanajsterniku. Vem,da zdravniki neradi pišejo napotnice ampak reci, da si bruhal tudi kri in potem ti mora dat napotnico.
In ne sekiraj se, če tvoj zdravnik misli,da si simulant. Zdravstvo je miljone zmetalo "čez okno", plačujemo pa mi vsi njihove napake in miljonske kraje in jaz si ne dovolim, da mi katerikoli zdravnik dela "slabo vest".

Rada bi ti več pomagala ampak ti na žalost ne znam......pozdravček, Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.