HCVJEVCI Seznam forumov HCVJEVCI
HEPATITIS C - UNIČIMO GA !
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Hepatitis C in sladkorna bolezen

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bu235



Pridružen/-a: 19.10. 2009, 18:26
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2009 18:56    Naslov sporočila: Hepatitis C in sladkorna bolezen Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem. Pišem zgodbo mojega očeta, ki je očitno prišel v starost raznih bolezni in težav. Pred dobrimi sedmi leti so očetu odkrili sladkorno bolezen, ki pa je v letih toliko napredovala, da je s tablet prišel na inzulin. Oče se je z inzulinom dobro spoznal in živi˝normalno življenje˝, ima pa tudi tablete proti pritisku. So mu pa pred pol leta odkrili hepatitis C. Tako kot vsem na tem forumu tudi mi nismo stradali žalosti ob sprejetju te novice. Življenje se nam je obrnilo na glavo in je še vedno tako, saj smo trenutno v fazi nevedenja, čakanja. Imel je že dve krvne preiskave, v kateri so sum potrdili, v drugi pa dali testirati še za B in A. Ugotovili so negativnost na B in A. So pa v izvidih napisali kronični hepatitis C. Zanima me, če ima kdo izkušnje glede kroničnega hepatitisa C, kako poteka zdravljenje, kako vpliva zdravljenje na sladkorno bolezen.
Mogoče samo za dodatno informacijo oče ima genotip 1.
Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2009 17:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljena,

Vsi, ki se zdravijo in pišejo na tem forumu imajo kronični hepatitis C. Če je bolnik okužen več kot 6 mesecev , je hepatitis kronični. Za tvojega očeta se verjetno ne ve kdaj se je okužil ampak domnevam, da je že kar dalj časa. Infektolog mu bo razložil ves potek zdravljenja. Kot pišeš so mu naredili krvne preiskave, verjetno mu bodo še biopsijo jeter s katero se potem res vidi v kakšnem stanju so jetra. Ima genotip 1 zato se bo zdravil eno leto s kombinirano terapijo Pegintron injekcije in Ribavirin tablete. Stranske učinke si preberi pod TEMO - STRANSKI UČINKI INTERFERONA IN RIBAVIRINA.
Infektolog bo zdravljenje očeta redno spremljal - imel bo kontrolne preglede na 14 dni v začetku in potem vsak mesec ali tudi pogosteje, če bo to potrebno. Kar se tiče sladkorne bolezni in zdravljenja hepatitisa C - infektolog bo spremljal zdravljenje hepatitisa, sladkorne bolezni, celo krvno sliko in vse ostalo kar bo potrebno.
Za očeta je pomembno, da mu stojite ob strani, mu pomagate in predvsem moram poudariti, da se naj nihče ne boji morebitne okužbe, ker se s socialnimi stiki ne prenaša. Paziti mora leto, da njegova kri ne pride v stik npr. s tvojo. Torej - če se poškoduje, poreže.....mora biti rana pokrita. Imeti mora tudi svoj pribor za osebno higieno (britvice, ščetko, škarjice....).To pomeni, da npr, ti ne uporabljaš njegove britvice ali kaj podobnega kjer se lahko človek poreže, ker je na tem predmetu okužena kri.
Toliko zaenkrat. Če te bo še kaj zanimalo pa kar vprašaj.


Pozdravček..... Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bu235



Pridružen/-a: 19.10. 2009, 18:26
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2009 19:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iskrena hvala za odgovor. Bom poročal kako bo v prihodnje. Mi je zelo všeč, da obstaja ta forum, da izveš kako informacijo in izkušnje ljudi, ki jim ni lahko. Hvala ker delite vaša razmišljanja in pomagate vsem tistim, ki so prizadeti in tistim kateri živimo z bolanimi.Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Rivaldowac



Pridružen/-a: 17.06. 2015, 06:02
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2015 07:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

I like this model As a close.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.