HCVJEVCI Seznam forumov HCVJEVCI
HEPATITIS C - UNIČIMO GA !
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Moj oče in njegova (žalostna) zgodba ...

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ninocka



Pridružen/-a: 19.01. 2008, 10:28
Prispevkov: 34

PrispevekObjavljeno: 31 Avg 2009 20:13    Naslov sporočila: Pozdravljena! Odgovori s citatom

Kar stiskalo me je, ko sem brala tvojo zgodbo, to pa zato, ker smo v naši družini imeli podoben primer in sem ob branju podoživela vso agonijo, ki smo jo takrat doživljali. Sicer ni šlo za jetra, ampak za raka materničnega vratu, ki so ga moji teti odkrili precej pozno, že v 3. stadiju. Najprej so jo obsevali in je že izgledalo, da bo ok, nakar čez pol leta začela čutiti grozne bolečine v trebuhu. Šla je na pregled in naredili so ji biopsijo. Prva napaka je bila, da se je zdravniški konzilij glede na diagnozo že pred rezultatom odločil, da gre za ponovitev raka, druga pa ta, da so ji (tako vsaj sumimo), pri biopsiji pomotoma odščipnili delček mehurja, kajti povzročili so ji takšno bolečino, da so ji morali dati morfij, čeprav je sploh ne bi smelo boleti (v naši družini so štirje zdravniki in vsem je bilo čudno, da jo je tako bolelo, saj naj bi ji odščipnili samo od obsevanja nekrotično tkivo). Od takrat dalje je poleg vseh bolečin morala nositi tudi plenice, saj je bil mehur poškodovan. Anyway, zdravniki so rekli, da je poškodba nastala od obsevanja, ampak to se ne bi zgodilo v enem dnevu. Z njo sem šla na konzilij po rezultate in rekli so, da je bila biopsija sicer negativna, ampak da je to gotovo rak in da ne morejo storiti ničesar. Seveda smo bili noč in dan na internetu, kakor ti se nismo vdali, jasno pa nam je bilo tudi to, da je na CT-ju zelo težko ločitit rakasto tkivo od tkiva, ki je nekrotično zaradi obsevanja. Ker smo vedeli, da bo nekaj treba storiti, smo kontaktirali priznanega kirurga v Leipzigu, šli na pregled in sprejel jo je na operacijo. Seveda ji je prej naredil še eno biopsijo in nam povedal, da če slučajno je rak, ne bo operiral, ampak spet je bila negativna, tako da je šla na operacijo. V trebuhu je imela tkivo, ki je bilo kot beton trdo (zaradi obsevanja), odtod bolečine. Pobrali so ji mehur, jajčnike, limfo, ampak nikjer sledu o rakastih celicah. Dober mesec je okrevala v bolnišnici, potem pa se je vrnila domov. Povedati hočem, da v primeru, da ne bi iskali drugega mnena, gotovo ne bi bila več z nami, saj je v Ljubljani operirati niso hoteli, preživela pa s tisto gmoto v trebuhu tudi ne bi, kjub temu, da ni bil rak. Vi kar pogumno naprej. It ain't over till it's over! Vso srečo vam želim.
n.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 14 Sep 2009 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljena,

Kar nekajkrat sem prebrala tvojo zgodbo in trpljenje tvojega očeta. Res me je pretreslo, ker vem kaj je trpljenje, bolečine, brezbrižnost zdravnikov, ko si samo še številka na kartonu in jim je vseeno, če te pobere takoj.
Dobro je, da je oče zdaj v Ljubljani in da mu lajšajo bolečine, upam, da so ga spunktirali in predvsem me zanima, če so ugotovili kaj točno je narobe.

Če želiš napiši tudi katerega zdravnika ima zdaj v Ljubljani. Ni pa to nujno.
Vseakor nam sporoči kako je z njim in kaj so ugotovili.


Pozdravček.... Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ELI
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.05. 2006, 18:14
Prispevkov: 824
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Okt 2009 16:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zgodbo uporabnice foruma Ženskica sem zbrisala na njeno prošnjo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Byanconny



Pridružen/-a: 16.07. 2015, 09:06
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 21 Jul 2015 05:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

I like that we bring these matters to be discussed. I think it's good.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    HCVJEVCI Seznam forumov -> VI, KI VAS KARKOLI ZANIMA V ZVEZI S HEPATITISOM C !
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.